Igazán finom, nem túl macerás, egészséges, de pillanatok alatt elfogy, népszerű a vendégek körében, a gyerekek ételébe is becsempészhető vele egy szép adag zöldség, és még jól is mutat a tálalásnál. Nos ez nem más, mint a kapros fasírt, cukkínivel.

Kapros, cukkínis fasírt1.JPG

Hozzávalók:

1 kg zsenge cukkíni

1 kg sertés comb darálva

3 tojás

1 nagy csokor kaporzöld

4 gerezd fokhagyma

3 kis fej vöröshagyma

2 nagyobb szelet kenyér

3 ek búzakorpa, vagy zabkorpa

A hagymát és a kaprot apróra vágom, majd egy nagy tálba teszem a hússal és ráütöm a tojásokat. Beleszórom a búzakorpát, és az apróra vágott fokhagymát.

A cukkíniket alaposan megmosom, a végüket levágom, majd a reszelő nagyobbik lukú oldalán lereszelem. Besózom, és 10 perc múlva alaposan kinyomom a levet belőle, és a húshoz adom.

Kapros, cukkínis fasírt2.JPG

A kenyérszeleteket meleg vízbe beáztatom, majd mikor a héja is megpuhult, kinyomkodom, és ezt is a tálba dobom. A hozzávalókat alaposan összedolgozom, majd fasírtokat készítek belőlük.

A sütőt 200 fokra előmelegítem, és az elkészült fasírtokat szilikonos sütőpapírra téve a sütőbe tolom, amíg szépen meg nem pirulnak. Így nem szívják meg magukat feleslegesen olajjal, könnyedebb lesz az állaga, és cseppet sem fog kiszáradni.

Én legutóbb a vendégeimnek hagymás krumplival, és házi kovászos uborkával tálaltam.

Gyerekek 7 hónapos kortól fogyaszthatják.

Kapros, cukkínis fasírt3.JPG

Címkék: konyha tojás kenyér baba krumpli recept vöröshagyma hagyma hús uborka fokhagyma fűszernövény sütés fűszer kapor kovászos uborka cukkíni darálthús búzakorpa zabkorpa babakonyha 7. hónap hagymáskrumpli sertés comb frissen sült

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr875398223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roseholme 2013.07.15. 13:28:21

Köszönöm a receptet, tényleg nagyon finom lett!

Tinne 2013.07.15. 21:03:22

@Roseholme: Örülök, hogy ízlett! Bármilyen más zöldséggel kombinálható a darálthús. Ha olyan, amit nem tudsz lereszelni, pl. brokkoli, karfiol, akkor azt érdemes kevés vízben megpárolni, és úgy belekeverni a húsba. :)

Roseholme 2013.07.15. 22:14:17

Az első olyan étel, amiben a barátom szívesen megeszi a cukkinit. Lehet, megpróbálom más zöldséggel is! Örök hála!
süti beállítások módosítása