A sütőlap méretű, családi házi pizzák mindig nagy sikert aratnak a baráti körömben. Bármilyen paradicsomszószos étel, vagy olaszos salátaöntet, esetleg cukkíni, vagy padlizsán... egyik sincs meg oregano nélkül. Nálunk is az egyetlen kivétel, ami erősíti a szabályt, a nagyitól örökölt vinete (padlizsánkrém) receptje.
Az itthoni fűszerkertben rögtön az ideköltözésünkkor magról ültettünk, amiből egy csenevész hajtáson kívül semmi nem jött elő. Ez viszont arra elég volt, hogy magjait elszórva megtelepedjen a kerti csap tövében, és átvegye az uralmat. Ma már hatalmas telepen virágzik évről évre, de a csap melletti nedves közeget nem hajlandó feladni. Még a gyomok is megfutamodnak előle.
Egy tavalyi friss ültetés - ezúttal már palántáról - végre a fűszerkertben is megtelepedett, ezt jelenleg a lányom látogatja minden alkalommal, ha kiszabadul a teraszra. Csipkedi, és gyűrögeti a leveleket - ahogy tőlünk látta - és percekig képes szagolgatni az illatát.
A kisasszony két kedvenc oreganoval fűszerezett étele is hatalmas sikert aratott a családi ebédeken, - Cukkínis répa, köleságyon; Paradicsomszószos padlizsán rizses csirkével - a recepteket szerdán már el is olvashatjátok. Ez a két finomság, már akár 8 hónapos kortól is adható a kicsiknek, így nem kell két félét főzni a családi ebédeken.
Így a héten a házi pizzával együtt, három recept is vár majd az érdeklődőkre. :)