Igazán finom, nem túl macerás, egészséges, de pillanatok alatt elfogy, népszerű a vendégek körében, a gyerekek ételébe is becsempészhető vele egy szép adag zöldség, és még jól is mutat a tálalásnál. Nos ez nem más, mint a kapros fasírt, cukkínivel.
Hozzávalók:
1 kg zsenge cukkíni
1 kg sertés comb darálva
3 tojás
1 nagy csokor kaporzöld
4 gerezd fokhagyma
3 kis fej vöröshagyma
2 nagyobb szelet kenyér
3 ek búzakorpa, vagy zabkorpa
só
A hagymát és a kaprot apróra vágom, majd egy nagy tálba teszem a hússal és ráütöm a tojásokat. Beleszórom a búzakorpát, és az apróra vágott fokhagymát.
A cukkíniket alaposan megmosom, a végüket levágom, majd a reszelő nagyobbik lukú oldalán lereszelem. Besózom, és 10 perc múlva alaposan kinyomom a levet belőle, és a húshoz adom.
A kenyérszeleteket meleg vízbe beáztatom, majd mikor a héja is megpuhult, kinyomkodom, és ezt is a tálba dobom. A hozzávalókat alaposan összedolgozom, majd fasírtokat készítek belőlük.
A sütőt 200 fokra előmelegítem, és az elkészült fasírtokat szilikonos sütőpapírra téve a sütőbe tolom, amíg szépen meg nem pirulnak. Így nem szívják meg magukat feleslegesen olajjal, könnyedebb lesz az állaga, és cseppet sem fog kiszáradni.
Én legutóbb a vendégeimnek hagymás krumplival, és házi kovászos uborkával tálaltam.
Gyerekek 7 hónapos kortól fogyaszthatják.