Rozmaring, a "tenger harmata"

 2013.06.25. 23:58

Ősidők óta ismert gyógy-, és fűszernövény. Az ókorban a görög diákok mindig hordtak magukkal egy ágacskát, mivel serkenti az agyműködést. Később a hűség jelképe lett, és így helyett kapott az esküvői asztalok díszei között is.

A XVII-XVIII. században a leveleiből készült az egész Európában népszerű "magyar királyné vize", amit nem csak illara, de gyógyhatása miatt is szívesen használtak.

Nálam a konyha egyik kedvelt fűszere. Eddig viszonylag könnyedén sikerült átteleltetnem, így egyre nagyobbra nő a kezdetben csöpp kis bokor. Már csak arra kell ügyelnem, hogy házi koboldom ne tépkedje túl sokat a leveleit, mert nem marad a főzéshez, és szárításhoz. :)

rozmaring1.JPG

Címkék: kobold főzés hús kert fűszernövény fűszer pác rozmaring pácolás

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr275378303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása