A múlt héten beindult a kertemben a cukkínik gyors termelődése, így mos őt választottam az illatos rozmaring párjának.Miután elkészültem, a gyerek amúgy forrón, a tűzhelyről tálalva követelte az újabb és újabb falatokat, így a minőség ellenőrzési teszten is átment a rozmaringos finomság.
Vegetáriánusok is nyugodtan készíthetik, de ha magunknak, vagy a gyereknek tuningolni szeretnénk egy kicsit, akkor még melegen szórjuk meg pár csipet reszelt sajttal.
Hozzávalók:
3 közepes cukkíni
2 szem nagyobb paradicsom
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 kis ág rozmaring
1 ek étkezési keményítő
kevés víz
só
1 kg kacsaszárny
A cukkínit és a paradicsomot nagyobb darabokra vágom. A hagymát megpucolom, kockákra vágom, és egy kevés zsíron megfuttatom. Ráteszem a feldarabolt cukkínit, majd 10 perc múlva a paradicsomokat is. Cseppet megsózom, és rászórom az apróra vágott fokhagymát és rozmaringot. Fedő alatt puhára párolom, eközben enged annyi levet, hogy egy kevés vízben elkevert étkezési keményítővel érdemes picit besűríteni.
Ha elkészült, főtt kölessel tálalom. A lányomnak kevés reszelt sajttal szoktam megszórni. Kevéssé sózom, utólag mindenki megsózhatja még magának, de a gyerkőcöknek kevesebb só is bőven elég.
A kicsiknek 7 hónapos kortól lehet fogyasztani.