Állítólag elég nehéz a nagyobb gyerekek ételei közé egy kis zöldséget csempészni.

rozmaring, zsálya, húsos tészta1.JPG

Ezt a problémát én szerencsére még nem ismerem, mivel a lányom egy-két kivétellel - sóska, brokkoli - mindent megeszik. De a nagymamám annak idején megküzdött velem és győzött, ugyanis a kedvenc csorba levesemből mindíg kisakkoztam a tányér szélére a fehérrépát. Erre Ő nagyon ötletesen egy idő után minden zöldséget lereszelt, feladva ezzel a leckét. Eleinte megpróbálkoztam a petrezselyemgyökér szálacskák azonosításával, de kiütéssel győztek az ínycsiklandó illatok, amik a tányéromból szálldostak felfelé, így feladtam a küzdelmet, és belapátoltam a levest.

Ezen régi emléken felbuzdulva, merem ajánlani minden szülőnek a reszelt zöldséges "tuningot", legyen szó akár levesről, akár húsételről.

rozmaring, zsálya, húsos tészta4.JPGA lányom imádja a sárgarépát, így a mi esetünkben szó sincs csempészésről, bár legutóbb ugyan ezen ételhez a sárgarépa helyett apróra vágott brokkolit kevertem, és az üres babatányérból ítélve én is sikerrel jártam.

Ma húsos tészta került az étlapunkra, így most lássuk a megcsavart receptet. :)

Hozzávalók:

50 dkg darált sertéshús

2 nagy szál sárgarépa

3 nagyobb cikk fokhagyma

1 nagy fej vöröshagymarozmaring, zsálya, húsos tészta3.JPG

2 közepes paradicsom

8-10 friss zsályalevél

3 kisebb ág rozmaring

1 kávéskanál őrölt pirospaprika

olaj, só, kevés ételsűrítő

A hagymát apróra vágom, az olajon megpirítom. Hozzá teszem a kockákra vágott  paradicsomokat, és a pirospaprikát. Belemorzsolom a darált húst, sózom, összeforgatom, majd megszórom az apróra vágott zsályával, rozmaringgal és a fokhagymával. Egy kevés vizet öntök alá, majd fedő alatt 15 percig párolom.

Közben alaposan megmosom a sárgarépákat, megtisztítom, és a reszelő apró lukain finomra reszelem. 15 perc után hozzá teszem a fűszeres darált húshoz, és újabb 15 percig párolom.

Az utolsó pár percben egy kevés ételsűrítőt pár evőkanál vízben elkeverek, és a párolódó sárgarépás húshoz adom. Hagyom egyet rottyanni, majd elzárom a gázt.

Én ma fodros kocka tésztát főztem mellé.

Tálalhatjuk külön a húsos keveréket a tészta tetejére, de össze is keverhetjük, és jénai tálba téve, reszelt sajttal megszórva, meg is süthetjük egy kicsit.

rozmaring, zsálya, húsos tészta2.JPG

Ilyenkor ügyeljünk, hogy a jénai tálat hideg sütőbe toljuk, és csak azután kapcsoljuk be a sütőt. Várjunk amíg a sajt kissé rápirul az ínycsiklandó tészta tetejére, és már lehet is tálalni a nagyérdeműnek.

Lehet mellé készíteni friss káposztasalátát, de ha maradt még egy kevés a kovászos uborkánkból, akkor tökéletesen megfelel mellé.

Ebben a formában a gyerkőc észre sem fogja venni a "csempészárut" a tészta és a hús takarásában. Nem utolsó sorban pedig, így kevesebb húsból is nagyobb mennyiségű feltét készíthető.

A lányom már 8 hónaposan tolta ezt a finomságot. A fűszernövények és a sertéshús miatt, csak ekkortól ajánlom a csöppségeknek a fogyasztását.

Jó étvágyat a családi ebédhez! :)

rozmaring, zsálya, húsos tészta5.JPG

Címkék: konyha kobold főzés recept hagyma hús paradicsom fokhagyma zsálya fűszernövény rozmaring kovászos uborka sárgarépa sertéshús pirospaprika káposztasaláta babakonyha 8. hónap

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr775402931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása