Szeretek sütni. Főként kenyereket és pizzákat, és igyekszem mindegyikbe belecsempészni valamilyen zöldfűszert.

Ma házikenyérre támadt kedvünk, nekifogtam, és természetesen az egyik fűszernövény ezen a héten az oregánó.

Hozzávalók:

40 dkg VitaMill Graham búzaliszt

20 dkg VitaMill Univerzális búzaliszt búzacsírával

1 dl tej

1 teáskanál cukor

1 kávéskanál só

3 dkg élesztő

2 evőkanál olaj

2,5 dl langyos víz

8 nagy levél zsálya

3 nagy ág oregánó levelei

Az élesztőt megfuttatjukenyér1.JPGk a cukros, langyos tejben. A liszteket összekeverjük a sóval, majd mélyedést készítünk, és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Hozzáadjuk az olajat, majd kézzel, vagy géppel kidagasztjuk, attól függően, hogy van-e gépünk, vagy esetleg kedvünk. Közben hozzáadagoljuk a vizet.

Mivel ma kissé sűrű napom volt, így a gépre kellett szavaznom, pedig kézzel sokkal jobb móka.

10 perc gépi munka után lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és a megmosott apróra vágott fűszerleveleket beledolgozzuk jó alaposan.

Kilisztezzük a kelesztőtálat, és visszatesszük a fűszeres kenyértésztát. lefedjük, és kb. 20-25 perc alatt duplájára kelesztjük.

Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

kenyér2.JPG

Kelesztés után még egyszer átgyúrjuk a tésztát, majd a szilikonos sütőpapírral borított lemezre tesszük.Bevágjuk egy kissé a tetejét, bekenjük vízzel, majd az előmelegített sütőbe toljuk.

35-40 perc sütés után kivesszük, rácsra tesszük, újra bekenjük vízzel, letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és így hagyjuk kihűlni.

kenyér3.JPG

Címkék: kenyér olcsó sütés fűszer egyszerű oregáno

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr485352742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása