Az utóbbi napokban a kapor és a fáradtság kiütéssel győzött felettem, de most itt az ideje a visszavágónak.

Eddig főztem, savanyítottam és dunsztoltam, most végre kiélvezem a munka hozományát.

Jöhetnek a receptek és a kajálás!

Salátaleves hidegen és forrón.

salátaleves1.JPG

Hozzávalók:

1 nagy fej saláta

3 gerezd fokhagyma

1 nagy csokor kapor

1 tk édes pirospaprika

3/4 liter tej

1,5 liter víz

10 db tojás

kevés olaj

citromlé a tálaláshoz

salátaleves2.JPG

A saláta leveleit alaposan megmosom és egy nagy fazékba tépkedem, nagyobb darabokra. 2 dl vizet öntök alá, megsózom, megszórom az apróra vágott fokhagymával és alágyújtok.

Amíg lassan összeesik a saláta, hozzáteszem az apróra vágott kaprot, és megszórom a pirospaprikával is.

Ha a salátalevelek összeestek, felöntöm a tejjel és a vízzel, és összeforralom a levest, és elzárom alatta a gázt.

salátaleves3.JPG

Közben a 10 tojást villával felverem, és enyhén sózom, majd  kevés olajon megsütöm, rántottának. Ha megsült, a fakanállal nagyobb darabokra vágom, és a felforralt levesbe teszem. Tálaláskor a tányérba mert leveshez, ízlés szerint citromlevet adunk.

Melegen is fogyasztható, de ha hagyjuk kihűlni, és hűtőbe dugjuk, a meleg napokon kiváló hűsítő finomság.

Gyerkőcöknek 1 éves kor felett fogyasztható, mivel tejet tartalmaz.

salátaleves4.JPG

Címkék: leves saláta konyha tej tojás főzés olcsó baba recept gyors fokhagyma fűszernövény rántotta kapor citromlé forró jeges pirospaprika babakonyha 12. hónap

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr525391830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása