A cukkíni, még mindig fő műsor itthon, mivel folyamatosan terem, így hó végén bevethetem minden kreatív energiám, hogy különböző módon tálaljam a család elé.
Ma egy finom nyuszihússal és kakukkfűvel kombináltam, mivel vendégek is érkeznek hozzánk. A spagettival tálalt végeredménynek nagy sikere volt.
Hozzávalók:
1 kg nyuszihús
2 nagyobb cukkíni
3 kis ág kakukkfű
2 ág rozmaring
1 fej hagyma
1 db tv paprika
3 nagyobb gerezd fokhagyma
1 ek paradicsompüré
2 ek sertészsír
só
1 ek étkezési keményítő
spagettitészta
A mellső nyuszicombokat besóztam, és feltettem párolódni. Hozzáadtam a nagyobb kockákra vágott hagymát és paprikát, az apróra vágott rozmaringot és kakukkfüvet, rádobtam 2 evőkanál sertészsírt, és megöntöztem 2 dl vízzel.
Ezután 1,5 óra párolás következett. A vizet közben érdemes pótolni, de mindig csak annyit, hogy ne süljön le a nyúlhús.
Másfél óra után, hozzá raktam a megmosott, feldarabolt cukkíniket, és ráraktam a paradicsompürét. Egy kis sót szórtam utána, - csak keveset, mivel a húst már megsóztam - és kissé összeforgattam a nyúllal. Újra lefedtem, és fél órát még hagytam összepárolódni a cukkínival és a paradicsompürével. Ezután egy kissé besűrítettem az étkezési keményítővel, majd a kifőtt spagettival tálaltam.
Apróságok 7 hónapos kortól fogyaszthatják. :)
És mivel ez sem kispályás adagnak készült, másnap a nyúlhúsból a csontokat kiszedjük, a spagettival rétegezzük, összesütjük, és kiváló leves utáni főfogás. Tálaláskor megszórhatjuk némi reszelt sajttal is.