A főzőtök és a kapor imádják egymás társaságát, így nem volt kérdéses, hogy én is össze fogom párosítani őket.
Mindkettőt imádom, de a tököt eddig többnyire rántva, zöldségfasírtnak, főzeléknek, vagy lecsónak készítettem. Itt volt az ideje, hogy bepróbálkozzak egy szárnyassal.
Az eredmény szuper lett, annyi maradt belőle, amit a gyereknek kimenekítettem a jövő hétre a mélyhűtőbe. Akkor majd egy kis gerslit kell csak fűznöm mellé, és máris kész egy új fogás a kis oroszlánomnak.
Hozzávalók
1 kg kacsaszárny
4 gerezd fokhagyma
1 kisebb főzőtök (kb. 0,5 kg)
1 csokor kaporlevél
1 fej hagyma
4 szál újhagyma zöldje
1 tv paprika
1 paradicsom
olaj
só
Az elkészítés rém egyszerű.
A kacsaszárnyat besózom, egy kevés sertészsírt teszek alá, és egy nagyobb lábosban fedő alatt felteszem párolódni. Közben megpucolom a fokhagymát, majd miután a kés lapjával kissé megtörtem, apróra vágom, és a párolódó kacsaszárnyra szórom. Bő egy órát hagyom fedő alatt, takaréklángon összeérni az ízeket.
A hagymát apróra vágom, megpárolom az olajon, majd hozzá adom a centis darabokra vágott hagymazöldet, a felkockázott paprikát és paradicsomot. Enyhén megsózom, össze rottyantom. A tököt megmosom, meghámozom, ha szükséges a magjait kikaparom (csak ha túl nagyok) majd kockákra vágom, és a hagymás keverékhez forgatom. Fedő alatt puhára párolom, ami kb. 20 perc. Az utolsó 5 percben hozzá adom az apróra vágott friss kaprot, és átforgatom.
Én rizzsel tálaltam, de kölessel, vagy főtt, hántolt árpával ugyanolyan ízletes.
Babáknak 7 hónapos kortól adható, de akkor zsír helyett egy kevés olajat használjunk.