A főzőtök és a kapor imádják egymás társaságát, így nem volt kérdéses, hogy én is össze fogom párosítani őket.

Mindkettőt imádom, de a tököt eddig többnyire rántva, zöldségfasírtnak, főzeléknek, vagy lecsónak készítettem. Itt volt az ideje, hogy bepróbálkozzak egy szárnyassal.

Az eredmény szuper lett, annyi maradt belőle, amit a gyereknek kimenekítettem a jövő hétre a mélyhűtőbe. Akkor majd egy kis gerslit kell csak fűznöm mellé, és máris kész egy új fogás a kis oroszlánomnak.

Hozzávalók

kapor, tök, kacsaszárny1.JPG

1 kg kacsaszárny

4 gerezd fokhagyma

1 kisebb főzőtök (kb. 0,5 kg)

1 csokor kaporlevél

1 fej hagyma

4 szál újhagyma zöldje

1 tv paprika

1 paradicsom

olaj

Az elkészítés rém egyszerű.

A kacsaszárnyat besózom, egy kevés sertészsírt teszek alá, és egy nagyobb lábosban fedő alatt felteszem párolódni. Közben megpucolom a fokhagymát, majd miután a kés lapjával kissé megtörtem, apróra vágom, és a párolódó kacsaszárnyra szórom. Bő egy órát hagyom fedő alatt, takaréklángon összeérni az ízeket.

kapor, tök, kacsaszárny3.JPG

A hagymát apróra vágom, megpárolom az olajon, majd hozzá adom a centis darabokra vágott hagymazöldet, a felkockázott paprikát és paradicsomot. Enyhén megsózom, össze rottyantom. A tököt megmosom, meghámozom, ha szükséges a magjait kikaparom (csak ha túl nagyok) majd kockákra vágom, és a hagymás keverékhez forgatom. Fedő alatt puhára párolom, ami kb. 20 perc. Az utolsó 5 percben hozzá adom az apróra vágott friss kaprot, és átforgatom.

Én rizzsel tálaltam, de kölessel, vagy főtt, hántolt árpával ugyanolyan ízletes.

kapor, tök, kacsaszárny2.JPG

Babáknak 7 hónapos kortól adható, de akkor zsír helyett egy kevés olajat használjunk.

Címkék: tv paprika konyha kacsa főzés recept hagyma hús paradicsom paprika fokhagyma fűszernövény fűszer egyszerű kapor gersli köles párolás babakonyha főzőtök 7. hónap kacsaszárny hántolt árpa frissen sült

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr455373361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása