No meg pár szem paradicsomot...
Nem, ez kérem nem töklecsó, de valami hasonló készült a konyhámban. Eluntam egy kissé a cukkínit, így tökre váltottam. Lehet, hogy nem tűnik nagy ugrásnak, de különleges menüt lehet belőle varázsolni. Mivel a töknek amúgy is szezonja van, és mi a lányommal imádjuk, ideje volt, hogy újabb finomságot kreáljunk, amit a férjem is megeszik. Ő ugyanis ki nem állhatja a tökfőzeléket.
A friss kapor újfent remekelt a konyhámban, a család majdnem az utolsó falatig eltüntetett mindent. Borókának kimenekítettem egy adagot a jövő hétre, hogy készíthessek magunknak végre valamilyen finom gombaételt. A gyerkőc ugyanis 3 éves korig nem ehetne az erdők eme ízletes remekéből.
Lássuk a receptet!
Hozzávalók:
1 kg kacsaszárny
1 nagy fej hagyma
1 csomag újhagyma zöldje
2 szem paradicsom
1 nagy csokor kapor
1 közepes nagyságú tök
olaj, só
a tálaláshoz párolt rizs
A kacsaszárnyakat alaposan megmosom, besózom, és kevés olajon odateszem párolódni. alá öntök egy deci vizet, és ráaprítok 3 gerezd fokhagymát, majd fedő alatt, másfél órát párolom. Ha szükséges, időnként kevés vizet öntök alá, hogy ne égjen le.
Közben megpucolom a tököt, kikanalazom a magját, majd a tökhúst kockára vágom. A hagymát nagyobb kockákra vágom, a hagymaszárat 1 centis darabokra metélem, és kevés olajon megfuttatom. Hozzáteszem a feldarabolt tökhúst, megszórom az apróra vágott kaporlevéllel, sózom, és hozzá teszem a felkockázott paradicsomokat.
Fél óra alatt készre párolom.
Amíg a tök és a kacsa párolódik, elkészítem rizst. Nem marad más, csak a tálalás, és hogy elégedetten végignézzük, amint a család befalja a kapros tökkel beborított finom kacsaszárnyat.
koboldok 7 hónapos kortól fogyaszthatják.
Jó étvágyat! :)