Szárnyat és tököt a kapornak

 2013.07.12. 08:29

No meg pár szem paradicsomot...

Nem, ez kérem nem töklecsó, de valami hasonló készült a konyhámban. Eluntam egy kissé a cukkínit, így tökre váltottam. Lehet, hogy nem tűnik nagy ugrásnak, de különleges menüt lehet belőle varázsolni. Mivel a töknek amúgy is szezonja van, és mi a lányommal imádjuk, ideje volt, hogy újabb finomságot kreáljunk, amit a férjem is megeszik. Ő ugyanis ki nem állhatja a tökfőzeléket.

A friss kapor újfent remekelt a konyhámban, a család majdnem az utolsó falatig eltüntetett mindent. Borókának kimenekítettem egy adagot a jövő hétre, hogy készíthessek magunknak végre valamilyen finom gombaételt. A gyerkőc ugyanis 3 éves korig nem ehetne az erdők eme ízletes remekéből.

Lássuk a receptet!

Hozzávalók:

1 kg kacsaszárny

kapor, tök, kacsaszárny1.JPG

1 nagy fej hagyma

1 csomag újhagyma zöldje

2 szem paradicsom

1 nagy csokor kapor

1 közepes nagyságú tök

olaj, só

a tálaláshoz párolt rizs

A kacsaszárnyakat alaposan megmosom, besózom, és kevés olajon odateszem párolódni. alá öntök egy deci vizet, és ráaprítok 3 gerezd fokhagymát, majd fedő alatt, másfél órát párolom. Ha szükséges, időnként kevés vizet öntök alá, hogy ne égjen le.

Közben megpucolom a tököt, kikanalazom a magját, majd a tökhúst kockára vágom. A hagymát nagyobb kockákra vágom, a hagymaszárat 1 centis darabokra metélem, és kevés olajon megfuttatom. Hozzáteszem a feldarabolt tökhúst, megszórom az apróra vágott kaporlevéllel, sózom, és hozzá teszem a felkockázott paradicsomokat.

kapor, tök, kacsaszárny3.JPG

Fél óra alatt készre párolom.

Amíg a tök és a kacsa párolódik, elkészítem rizst. Nem marad más, csak a tálalás, és hogy elégedetten végignézzük, amint a család befalja a kapros tökkel beborított finom kacsaszárnyat.

koboldok 7 hónapos kortól fogyaszthatják.

Jó étvágyat! :)

kapor, tök, kacsaszárny2.JPG

Címkék: konyha kacsa kobold főzés olcsó baba recept hagyma hús gyors paradicsom fokhagyma olívaolaj fűszernövény fűszer egyszerű kapor tök újhagyma babakonyha 7. hónap kacsaszárny frissen sült

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr775401383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása