Kapros, tonhalas lepény

 2013.07.01. 09:08

E heti fűszernövényem a kapor, és mivel ma reggelit kellett rittyentenem a kis családomnak, a gyorsaság kedvéért az egyik kedvenc lepényünkre szavaztam.

Így házi, frissensült, meleg reggelit tolhattam az éhes csapat elé.

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg Graham liszt

20 dkg finomliszt

2,5 dkg friss élesztő

1 dl tej

1 tk méz

3 ek olivaolaj

2 dl meleg víz

kapros, tonhalas lepény1.JPG

Feltét:

375 ml tejföl

1 citrom leve

1 doboz tonhalkonzerv

1 csokor friss kapor

kevés só

2 közepes fej hagyma

kapros, tonhalas lepény2.JPG

Az élesztőt felfuttatjuk a meleg mézes tejben, majd a többi hozzávalóval együtt, tésztát dagasztunk. Ha robotgéppel dolgoztunk, kézzel még átdagasztjuk egy kicsit, majd letakarva fél órát kelni hagyjuk.

Közben összekeverjük a tésztára kerülő finomságokat:

a tonhalat villával összetöröm, picit sózom, elkeverem a tejföllel, és az apróra vágott kaporral, közben belelocsolom a citrom levét.

Ezt rákenem a kinyújtott, sütőlapra terített tésztára, és megszórom a kockára vágott hagymával.

180 fokon kb 20 perc alatt szépen megsül, és már tálalható is.

kapros, tonhalas lepény3.JPGJó étvágyat! :)

Címkék: konyha olcsó baba hal recept hagyma méz gyors tészta tejföl tonhal fűszernövény élesztő fűszer egyszerű kapor citromlé liszt olivaolaj forró graham liszt babakonyha 7. hónap frissen sült

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr325385593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása