E heti fűszernövényem a kapor, és mivel ma reggelit kellett rittyentenem a kis családomnak, a gyorsaság kedvéért az egyik kedvenc lepényünkre szavaztam.
Így házi, frissensült, meleg reggelit tolhattam az éhes csapat elé.
Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg Graham liszt
20 dkg finomliszt
2,5 dkg friss élesztő
1 dl tej
1 tk méz
3 ek olivaolaj
2 dl meleg víz
só
Feltét:
375 ml tejföl
1 citrom leve
1 doboz tonhalkonzerv
1 csokor friss kapor
kevés só
2 közepes fej hagyma
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg mézes tejben, majd a többi hozzávalóval együtt, tésztát dagasztunk. Ha robotgéppel dolgoztunk, kézzel még átdagasztjuk egy kicsit, majd letakarva fél órát kelni hagyjuk.
Közben összekeverjük a tésztára kerülő finomságokat:
a tonhalat villával összetöröm, picit sózom, elkeverem a tejföllel, és az apróra vágott kaporral, közben belelocsolom a citrom levét.
Ezt rákenem a kinyújtott, sütőlapra terített tésztára, és megszórom a kockára vágott hagymával.
180 fokon kb 20 perc alatt szépen megsül, és már tálalható is.
Jó étvágyat! :)