Most hogy végre a gyerek is alszik, nekiláthattam az elmaradt szöszmoly pótlásának. Íme az eredmény:
Hozzávalók:
40 dkg édes vajas keksz
15 dkg olvasztott vaj
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
3 púpozott evőkanál mandulaliszt
1 ek gyümölcscukor
1/2 citrom reszelt héja
5 szelet cukorszirupban eltett gyömbér
2 ág citromfű
1 banán
A keksznek egy nyújtófával estem neki. Mindenkinek ajánlom, mert kiválóan orvosolja a felgyülemlett stresszt. Ezután a mandulaliszttel és az olvasztott vajjal összeforgattam, majd sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába gyömöszöltem, és egy jó órára a hűtőbe száműztem.
Ezalatt felvertem a tejszínt, a gyümölcscukorral, és hozzákevertem a mascarponét. A gyömbérszeleteket apróra vágtam, akár csak a citromfű megmosott leveleit, és a krémbe forgattam. Hozzáöntöttem egy evőkanál cukorszirupot, és a villával összetört banánt.
Az egész krémet a mandulás kekszes alapra kanalaztam, elsimítottam, és már mehetett is vissza a hűtőbe.
Ha az ember este későn készíti, reggelre tökéletesen fogyasztható.
De ez nálunk sajna nem kivitelezhető. Jó, ha a torta fele megéri a reggelt a hűtőben. :)