A recept családi, közkedvelt változat, így a mennyiségeken senki ne lepődjön meg. :)
2 kg apró szemű újkrumpli
2 ág friss tárkony
3 ág friss oregánó
3 kisebb csokor zsálya
só, olaj
A krumplikat bő vízben, többször átmosom, a nagyobbakat hosszában félbe vágom. Tepsibe öntöm, a fűszernövényeket folyó víz alatt alaposan átmosom, leveleiket leszedem, apróra vágom, és a krumplira szórom.
Sózom, meglocsolom kevés olajjal. Alaposan összeforgatom, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe tolom, egy bő órára. Egy óra múlva a hőfokot 200 fokra emelem, és további 30 percet sütöm.
Sárgarépás, kukoricás fasírttal, és friss káposztasalátával tálalom, de egy sima tavaszi salátával is kitűnő és olcsó vacsora.
A maradék másnapra dobozolva, kiváló munkahelyi gyors ebéd.
Jó étvágyat!