Szöszmoly: Tárkony ecetben

 2013.06.01. 11:44

P1010076.JPG

Mivel idén kissé elburjánzott a fűszerkert sarkában a tárkonyom, így most ollót ragadtam rá, és gyorsan eltettem télire néhány kisebb üveggel. Így idén meglephetem vele édesapámat is, aki nagyon szereti, és szinte bármilyen levesben szívesen fogyasztja.

Hozzávalók:

néhány kisebb üveg elmosva

olló

tárkony

ecet

jól jöhet még:

+4 kéz (ebből kettőnek a hátráltatás a fő feladata)

Én most a befőttes üveg készletemből előbányásztam három kisebb üveget, amiben előzőleg sűrített paradicsom volt, és alaposan újra kimostam mindegyiket.

P1010079.JPG

Gondosan megnyírtam a tárkonybokraimat - kb. 10-15 centiméteres hajtásokat vágtam -, alaposan megmostam a hajtásokat, majd leitattam róluk a vizet és egy kicsit száradni hagytam őket.

P1010085.JPG

Ezután a hátráltató segéderő begyömöszölte apró kezeivel az üvegekbe a leveleket, majd némi segítséggel felöntötte őket ecettel. Nekem most 20 % ecetem volt itthon, de gyengébb változattal is ugyanolyan finomra el lehet készíteni.

Pár hétig érlelem a kamra polcán, majd Karácsony előtt csak díszíteni kell az üveget és a fedőt, és már mehet is 1-2 üveggel a fa alá.

Melegen ajánlom: raguleveshez, bableveshez, -főzelékhez, krumplifőzelékhez, salátaöntetbe.

P1010092.JPG

Címkék: leves saláta kobold krumpli főzelék bab fűszer tárkony ecet kamra

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr805338252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása