Eheti fűszernövényem nem is lehetne más, mint a citromfű. Imádom az illatát, az ízét, de még a szél is az ő nótáját fújja...
Mindenhová elviszi a magjait, és nem győzök tavasszal ásót és kapát emelni a frissen megjelenő telepei ellen. Szerencsére kiderült, hogy a főzete nem csak gyógyteának kiváló, de ideális permetszer levéltetvek ellen. Így most egy helyet előlépett az itthoni rangsorban, és nem a komposzton végzik a kiásott tövek.
Én először mint gyógyteával ismerkedtem vele, aztán jöttek a finomabbnál finomabb jegyes teák, limonádék, majd a forró gyömbéres, citromfüves karácsonyi italok. Majd bekéredzkedett a süteményeim krémjeibe, önteteibe, végül a húsos fazekamba is.
Nyár lévén igyekszem szolgálni a héten egy jeges itallal, de mint tudjuk, a melegben a legjobb a forró ital, mert az lehűti a szervezetet, így lesz egy forró variáció is. Persze fogok egy sütemény receptjével is szolgálni az édesszájúaknak.
De ha valakinek sem ideje, sem kedve sütögetni, és nem rajong a teákért, akkor a legegyszerűbb, ha az apróbb leveleket a jégkocka tartóba dugja, felönti vízzel, és lefagyasztja. Így akár egy citromkarikával karöltve, az egyszerű ásványvizet is feldobja.