Gazpacho lestyánnal

 2013.06.19. 20:41

Lehet, hogy elsőre kissé furának tűnik, de a lestyán aromája a petrezselyem és a zeller között van, így tökéletesen megállja a helyét ebben a finom, gyors, hűs, nyári levesben.

gazpacho1.JPG

Hozzávalók:

5 nagy paradicsom

1 nagy kígyóuborka

1 fej hagyma

szikkadt kenyér

4 ek balzsamecet

8 ek olívaolaj

1 kis csokor lestyánlevél

2 gerezd friss fokhagyma

víz

A paradicsomot, az uborkát, a hagymát és a kenyeret feldarabolom. Nem kell túl apróra, hiszen amúgy is a turmixgépben végzi. Én most a kígyóuborka helyett másfajta uborkát használtam, mert megmaradt egy pár darab a kovászolásra szánt uborkákból. A hagyma mellé pedig felaprítottam a zöldhagymáink szárát is, hogy ne vesszenek kárba. Egy nagy tálba halmozom az egészet, és meglocsolom a balzsamecettel és az olívaolaj felével.

gazpacho2.JPG

Pár órára hűtőbe dugom, majd jöhet a turmix. Hozzáadom a megmosott, lecsepegtetett lestyánleveleket, a fokhagymát, és a maradék olajat. Ha szükséges, sózom és egy kevés vízzel felöntöm.

Tálalásig a visszateszem a hűtőbe.

Címkék: leves kenyér olcsó hagyma kert paradicsom uborka fokhagyma balzsamecet olívaolaj fűszernövény fűszer egyszerű jeges lestyán

A bejegyzés trackback címe:

https://borokaestarkony.blog.hu/api/trackback/id/tr1005369460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása